Ribadeo Camiño Norte

Información

Coñécenos

Situado no Porto Deportivo, o Restaurante San Miguel asoma como un balcón sobre a ría que une Asturias con Galicia.

Fundado no ano 2001, son especialistas en cociña de mercado, peixes e mariscos que a diario chegan dende as lonxas da zona: nécoras, percebe, lagosta, ameixa de Castropol, linguado, robaliza, rodaballo, salmonete. Só peixes e mariscos do revoltoso Cantábrico, sen esquecer a nosa gandería e caza da serra.

E exquisitas sobremesas naturais, aproveitando sempre os froitos de cada tempada.

Destacados

Galería

Situación

No porto deportivo de Porcillán, sobre a ría de Ribadeo, nun entorno de gran valor paisaxístico.

Instalacións

Dispoñen de amplos comedores e dunha terraza sobre a ría de Ribadeo.

Cociña de mercado

Especialistas en cociña de mercado, peixes e mariscos que a diario chegan dende as lonxas da zona.

Experiencia gastronómica

Cociña tradicional mariñeira.

Servizos para o peregrino

Comida para levar

A calidade de sempre para gozar dende onde queiras.⁣ ⁣

Información local
do Camiño.

Horarios

Mañás de 13:15 a 16:15 Tardes de 20:45 a 23:15 Pechados os domingos pola noite e o luns todo o día. En tempada alta aberto todos os días

Entrantes

16 €   Pastel de Escarapote e maionesa
22 €   Anchoas en salgadura, queixo semicurado e pementos asados (8 unidades)
22 €   Xamón de Porco Ibérico
18 €   Chacina Selección Trasacar
22 €   Ameixas da Ría á mariñeira
18 €   Vieiras das Rías Baixas ao forno (dúas unidades)
20 €   Polbo con cachelos á feira
17 €   Lombos de sardiña afumados sobre pataca e ensalada verde
24 €   Salpicón de centola e boi de mar
16 €   Mexillóns da Ría en escabeche caseiro
12 €   Croquetas de xamón ibérico

Primeiros pratos

18 €   Txangurro de centola ao forno
20 €   Arroz meloso con polbo e verduras da horta
25 €   Polbo con ameixas e patacas panadeiras á mariñeira
18 €   Fabas con ameixas en salsa verde
23 €   Alcachofas con ameixas en salsa verde
17 €   Ensalada de fabas, polbo e vinagreta de tomates
14 €   Ensalada mixta con bonito artesán
24 €   Luras da Ría na súa tinta con arroz branco e patacas panadeira

Mariscos e peixes

20 €   Zamburiñas á prancha ou á galega (10 unidades)
11€/ud Nécoras cocidas en auga de mar ou á prancha con escamas de “Sal Maldon”
110€/kg Lagosta do Cantábrico
68€/kg Lumbrigante á prancha
22 €   Bacallau (desalgado tradicional) á prancha ou ao galega
24 €   Cocote de pescada á costa
29 €   Cocochas de pescada en salsa verde con ameixas
20 €   Pescada do pincho de Celeiro ao modo bilbaína ou á galega
22 €   Pescada estilo As Catedrais (Prato orixinal desta casa: grelos, xamón e axada galega)
27 €   Salmonetes de roca á prancha ou fritos
30 €   San Martín ao forno ou pasado á prancha
29 €   Robaliza ao forno ou pasada á prancha
34 €   Rodaballo do Cantábrico á prancha
29 €   Rape con ameixas á tixola e espárragos verdes
30 €   Linguado á prancha
20 €   Bonito de Burela á prancha ou en salsa rioxana

Carnes

23 €   Entrecosto con guarnición
24 €   Costeleta de tenreira galega á prancha (750 grs.)
23 €   Solombo de tenreira galega á prancha
15 €   Escalope ao milanesa
16,50 € Solombo de porco ibérico ao Cabrales
23 €   Paleta de cordeiro ao forno

Sobremesas

6 €   Xeado de arandos sobre crema de arroz con leite
6 €   Torta de queixo fresco e framboesa
5,50 € Sorbete de limón ao cava
6 €   Biscoito de laranxa e lima con xeado de chocolate
6 €   Touciño de ceo con pera ao viño tinto
6 €   Biscuit de figos en tulipa con chocolate quente
5 €   Arroz con leite
4,50 € Flan de ovo
4,50 € Requeixo
6 €   Crema de Bagazo xeada con salsa inglesa e de café
6 €   Xeado de amorodo coa súa ensalada e labras de chocolate
6 €   Xeado de iogur e froitos do bosque con compota de mazá
5,50 € Mousse de chocolate e semi-sorbete de mandarina
7 €   Coulant de chocolate con xeado de vainilla